L O A D I N G ...
Please Wait

Renovari apartamente si case

Renovari apartamente si case in Bucuresti si tara – Fie ca te-ai mutat intr-o casa sau intr-un apartament nou, fie ca vrei sa iti imbunatatesti modul de a trai, renovarea unui apartament sau renovarea unei case iti poate schimba total stilul de viata. O renovarea a unei case vechi sau a unui apartament vechi poate avea preturi mai mari decat o renovare a unui apartament nou sau a a unei case care este de curand construita. De asemenea este important sa studiezi preturile renovarii unui apartament mic in comparatie cu unul mare. Se poate intampla ca renovarea unui apartament de doua camere construit inainte de 1989 sa fie mai scumpa decat refacerea unui apartament de trei camere care a fost facut in 2017, de exemplu. Pentru ca vorbim despre importanta bugetului in care trebuie sa ne incadram si sa tinem cont atunci cand contactam o firma de amenajari interioare, este bine de stiut ca si locatia joaca un rol foarte important. Astfel ca, un proiect de amenajari interioare din Bucuresti este posibil sa coste semnificativ mai mult (la acelasi numar de metri patrati si in aceeasi stare a locului vizat) decat un altul intr-o locatie rurala.

 

Venim in sprijinul dumneavoastra!

Renovari apartamente si case – Planul in renovarea casei

 

Renovarile interioare ale caselor difera uneori de reparatiile si modificarile dintr-un proiect de renovare a unui apartament sau a unei garsoniere. Ceea ce au insa in comun este cu siguranta planul de care au nevoie pentru ca echipa de renovari interioare din apartament/garsoniera sau casa sa poata sa inceapa demararea lucrarilor. Se poate chema ori cineva care este angajat al firmei care se va ocupa de proiect, ori un designer de interior care se va consulta ulterior cu cei care vor realiza planul propus. Importanta unei imagini de ansamblu este mare pentru indeplinirea dorintelor clientului. Se poate intampla ca cineva sa isi doreasca ca anumite aspecte sa fie indeplinite si sa nu poata sa fie atent la detalii. Un specialist in domeniu garantat are mult mai multe informatii, stie foarte bine etapele prin care este bine sa treaca si poate sa ajute.

 

Renovari apartamente si case – Ce include in mare parte o reamenajare

 

O astfel de amenajare sau refacere a spatiului locuit incepe prin planul facut de designer. Apoi tot el sau specialistul de la firma de renovari va face un plan de situatie a instalatiei electrice, apoi o plansa care ia in calcul modificarile instalatiilor sanitare din intreaga casa. Se vor imbina astfel informatiile de tipul culorilor si accentelor utilizate, cu aspectele de ordin practic si al sigurantei. Decoratorul de interioare va tine cont in mare parte de zugravitul peretilor, alegerea inspirata a gresiei si faiantei, de aspectul parchetului sau a altor materiale folosite in proiect.

Renovari apartamente si case – Ce modificari practice face firma de renovari

 

Firma trimite un numar potrivit de oameni care sa amenajeze spatiul de locuit. Ei vor fi impartiti in mai multe categorii si se vor ocupa de :

  • Zugravit pereti: insemnand curatarea peretului existent, gletuirea lui daca este necesar, apoi finisarea prin smirgheluire, punerea unei amorse care sa lase vopseaua sa se fixeze foarte bine si stratul de vopsea.
  • Gresie si faianta: decopertarea faiantei si gresiei existente anterior, punerea celei noi in functie de planul de situatie.
  • Instalatii sanitare: sunt incluse aici tevile, robinetii de multe tipuri, montarea chiuvetei, a dusului sau cazii, precum si a vasului WC
  • Electricele: instalatiile de acest tip sunt legate de tablourile electrice, de fire, de traseele modificate necesare, de prizele care uneori sunt puse in alte parti in functie de noul proiect.
  • Parchet: implica scoaterea celui vechi, daca exista, punerea celui nou sau fixarea altor materiale moderne care inlocuiesc ideea de parchet.

 

Renovari apartamente si case – Renovarea baii

 

Renovarea interioara a unui apartament/casa include intotdeauna si renovarea baii. Aceasta este studiata din punctul de vedere al incadrarii mobilierului si instalatiilor sanitare, foarte importante in aceasta camera. Se aleg materialele folosite la zugravirea peretilor, aici existand multe feluri de vopsea rezistenta la umiditate si folosire intensa. Apoi se decide  tipul de instalatie sanitara, urmat de felul de gresie si de faianta. Calitatea pe care o doreste clientul este discutata si in functie de bugetul alocat.

Ideile de amenajare sunt multe si diferite. Unele dintre cele mai uzitate sunt temele marine sau cele ce tin de materiale din natura. Astfel ca o tema marina va implica nunatele de albastru inchis si verde smarald, forma dreptunghiulara a faiantei, dar si modernele hexagoane. In ceea ce priveste corpurile de iluminat se vor folosi cele din alama, urmate de accente de culoare aramie la butonii mobilierului sau robineti. De asemenea pot fi integrate stele de mare, pesti sau scoici sau imagini marinaresti cu dungile bine-cunoscute alb-albastre. Tema legata de materialele din natura va fi in mare parte alb si bej ca faianta si gresie, ele imitand piatra naturala. Se pot pune accente cu sfori, cu lemn, eventual natural si doar lacuit cu lac special care rezista la umiditate crescuta. Corpurile de iluminat pot fi cu crengi sau organice ca forma, iar culoarea accent va fi verde, data de plante sau zone special pictate.

Renovari apartamente si case – Importanta amenajarii baii

 

Baia este in ultimii ani vazuta ca o oaza de liniste si calm. Ea nu are doar rol functional, ci si acela de relaxare. De aceea plantele, aromoterapia, luminile bine pozitionate sunt un plus. Ea poate fi un spatiu cald, unul integrat in ideea intregului apartament si nu o parte separata si neimportanta, asa cum a fost vazuta in anumite perioade.

 

Renovari apartamente si case – Renovarea bucatariei

 

In renovarea bucatariei se implica extrem de mult persoana care se ocupa de gatit in casa. Aceasta camera este un loc comun al intregii familii si ea trebuie sa aiba anumite functiuni, cum sunt numite in literatura de specialitate. Astfel ca este bine sa fie loc pentru gatit, loc pentru luat masa (daca nu exista si o camera speciala pentru acest lucru), este destinata socializarii intre membrii familiei. De aceea renovarea ei trebuie sa tina cont de ceea ce lipsea anterior, in cazul renovarii unui apartament vechi sau dorintelor noi in cazul cumpararii unuia pentru prima data.

 

Renovari apartamente si case – Gatitul si mobilierul

 

Mobilierul de bucatarie este bine sa fie gandit pentru inaltimea persoanelor din casa, pentru multitudinea de obiecte care exista. Daca dulapurile sunt prea inalte sau blatul de bucatarie prea sus pus, atunci persoanele pot avea probleme in a ajunge bine si corect unde au nevoie. Exista un standard de 90 cm inaltime pentru blaturi, insa exista foarte multe firme care fac mobilier pe comanda sau care modifica unul deja existent pentru a servi nevoilor proprietarilor. Gatitul este principala activitate a bucatariei si atunci dinamica miscarilor intre zonele de gatit este si ea importanta. Trebuie sa se tina cont de cat de mare este spatiul si de fluxul si de miscarea dintre zonele diferit construite.

Renovari apartamente si case – Idei de amenajare a bucatariei

 

Si aici exista o infinitate de idei, insa ne vom apleca asupra a doua dintre cele mai cunoscute: stilul minimalist modern si cel clasic cu accente retro. In cazul celui minimalist mobilierul este alb sau intr-o singura culoare, liniile sunt simple, clare, forme geometrice de tipul cubului. Peretii sunt albi sau in culori neutre, eventual cu un perete accent. Corpurile de iluminat sunt moderne cu sticla si metal, iar butonii de obicei nu exista folosindu-se mecanisme de deschidere prin apasare. Gresia si faianta sunt si ele neutre cu mici accente de culoare unde este necesar. Chiar si farfuriile folosite pot fi cumparate in acest stil foarte simplu si curat ca imagine intregind ideea de la care s-a pornit.

In cazul stilului clasic cu accente retro se va folosi mobilier de lemn in culori naturale sau alb/ pastel. Culorile cel mai des intalnite sunt albastru deschis si galben deschis. Uneori si roz prafuit sau bej. Varianta gasita in multe case din acest moment este aceea a mobilierului alb cu forme clasice si cu butoni si manere aramii. In acest caz peretii pot avea caramida aparenta, pot si ornati cu obiecte vintage sau pot avea chiar tapet special rezistent la umiditate si grasime. Farfuriile pot fi si in forme clasice, cu desene cu flori sau decoratii intense. De asemenea perdelele cu fundite si falduri mari pot sa intregeasca aspectul bucatariei renovate astfel. Instalatiile sanitare sunt si ele foarte importante, iar chiuveta este bine sa fie in ton cu noile achizitii clasice. Se pot urmari formele frumos sculptate, precum si culoarea alba a ei.

 

Renovari apartamente si case – Renovarea dinningului

 

Camera care este legata in cele mai multe case de bucatarie, este dinningul. Acest loc este spatiul unde se ia masa si unde atmosfera trebuie sa fie propice. Intr-un proiect de renovare a unei case se tine cont de legatura dintre doua spatii, asa ca imbinarea ideilor celor doua este foarte importanta.

 

Renovari apartamente si case – Culorile dinningului

 

S-au facut foarte multe studii in ceea ce priveste culorile care sa te ajuta sa mananci bine, sa ai pofta de mancare si sa stai in liniste atunci cand stai la masa. Astfel ca cele mai bune culori sunt portocaliul, galbenul, uneori imbinat cu verde sau albastru deschis. Desi nu este neaparat recomandat sa zugravesti peretii unei intregi camere in aceste culori pentru ca directia in care merg amenajarile in acest moment nu este deloc aceasta, totusi se poate sa alegi sa pui un perete accent portocaliu, intr-o nuanta pudrata. Se poate de asemenea sa aduci culoarea prin obiecte de decor sau prin corpurile de iluminat. De exemplu un candelabru masiv care coboara deasupra unei mese mari poate fi colorat si din sticla. In aceasta situatie, cand este aprins lasa sa patrunda lumina prin sticla portocalie si da umbre si lumini peste tot in jurul sau. Automat in acest fel camera devine mai vesela si potrivita pentru masa. Pe jos poate fi pus parchet sau chiar gresia in continuarea ideii din bucatarie, insa atunci este recomandat si un covor care sa indulceasca zona.

Renovari apartamente si case – Tipuri de mese

 

Cele mai cunoscute feluri de mese sunt cele dreptunghilare /patrate sau cele rotunde. Avantajul celor rotunde este ca piciorul lor este de cele mai multe ori in mijloc si spatiul este impartit mult mai bine la masa. Pot intra mai multi oameni la o masa medie rotunda decat la una patrata unde pot sta maxim patru din cauza dispunerii picioarelor mesei. Nu numai forma este importanta ci si designul. Aici se pot alege mese moderne, din sticla sau plexiglas sau mese mai clasice din lemn sau chiar lemn nefinisat.

 

Renovari apartamente si case – Renovarea dormitorului

 

Dormitorul este un spatiu calm si cald, de relaxare completa. Trebuie sa aiba culori care sa nu fie aprinse si design frumos. O culoare potrivita pentru somn este albastrul deschis, dar poate fi ales si bej sau orice pastel.

 

Renovari apartamente si case – Patul

 

Patul trebuie sa fie potrivit pentru lungimea si numarul de persoane care dorm acolo, iar lenjeria asortata cu ideea spatiului. Designul lui de asemenea conteaza pentru o atmosfera calda si primitoare. Este recomandat un pat cu extensie tip baldachin in stil modern, care are prindere doar in partea din fata a patului. Din acel punct pot pleca anumite perdele sau bucati de satin care sa incadreze frumos spatiul facand locul elegant si frumos.

Renovari apartamente si case – Idei pentru renovarea dormitorului

 

Pe jos este bine sa fie parchet in nuanta potrivita si apoi pus covor care sa intre si sub pat. Acesta da o nota de caldura locului. Peretii pot fi texturati, cu modele diverse si se pot regasi aceleasi modele in irizatiile pernelor sau in cuverturi. Corpurile de iluminat pot fi si simple din sticla transparenta, dar si mari, aducand volum si putere camerei. Se poate pune si o bancheta pentru a avea spatiu intermediar intre a sta in picioare si pat. Aceasta bancheta poate fi clasica, imbracata in catifea, sau moderna din materiale diverse.

 

Renovari apartamente si case – Renovarea camerei copilului

 

Acest spatiu este unul de vis, de poveste, in care regulile nu mai exista si in care imaginatia ia locul tipicelor idei de amenajare. Aici orice culoare poate sa fie combinata si asortata cu orice pattern. De asemenea se tine cont de nevoile copilului si, daca el este mic, de nevoile mamei care petrece mult timp acolo. Asadar un colt cu un fotoliu si o masa de exemplu sunt binevenite. Personajele de poveste sau din desene animate sunt prezente pe pereti si chiar pe mobila, facand din aceasta camera o bucurie pentru copil si pentru intrega familie.

 

Firma cu servicii de optimizare seo si promovare in Bucuresti.

Am reusit sa ne mentinem de-a lungul timpului datorita seriozitatii si a calitatii lucrarilor pe care le efectuam!

Preturi

De la 4000 RON

manopera instalatii electrice la preturi excelente
contactati-ne rapid pentru o evaluare

 De la 23000 ron

renovari apartamente si case la preturi accesibile
contactati-ne rapid pentru o evaluare